Konferencia biskupov Slovenska pozýva na slávnosť blahorečenia Jána Havlíka do Šaštína

V kostoloch zaznie najbližšie nedele pozvanie na slávnosť blahorečenia Jána Havlíka.

„Slovensko čoskoro čaká výnimočná udalosť, na ktorú sa všetci tešíme, v modlitbách sa na ňu pripravujeme a všetkých vás na ňu srdečne pozývame – blahorečenie Jána Havlíka, 31. augusta 2024 v Šaštíne,“ píše sa v ozname, ktorý budú čítať kňazi v kostoloch. 

Ján Havlík, seminarista Misijnej spoločnosti svätého Vincenta de Paul mal veľkú túžbu stať sa kňazom a misionárom. Vo veku tridsaťsedem rokov však zomiera na následky mučenia komunistickým režimom. Jedenásť rokov bol väznený, ponižovaný a mučený. Všetko hrdinsky znášal a ostal verný, vytrvalý a nezlomný, uvádza oznam. 

„Slovensko čaká veľká udalosť – a my všetci môžeme byť pritom. Pozývame vás na blahorečenie Jána Havlíka. 31. augusta 2024 do Šaštína. Boží služobník Ján Havlík, prihováraj sa za nás. Viac informácií na www.janhavlik.sk,“ dodáva oznam Konferencie biskupov Slovenska. 

O tom, že bude Havlík blahorečený, rozhodol vlani v decembri pápež František. Uskutoční sa 31. augusta v Šaštíne. Zástupcom Svätého Otca na slávnosti bude prefekt Dikastéria pre kauzy svätých, kardinál Marcello Semeraro.

Konferencia biskupov Slovenska pozýva na slávnosť blahorečenia Jána Havlíka do Šaštína
Prejsť na začiatok
Verified by MonsterInsights